A magyar egészségügy napja - július 1.

2011. óta július 1-je Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” születésének napja - munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára.
2014. 07. 01.

Ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál. Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak - zárva lesznek.

 

Július 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban lehet hozzájutni gyógyszerhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

 

Köszöntünk minden egészségügyi dolgozót, akik munkájukkal hozzájárulnak az egészségügyi rendszer (ezen belül a szűrővizsgálatok) folyamatos, aktív működéséhez.

 

Ha ma nem is jut el orvosához vagy az esedékes szűrővizsgálatra, Kérdőíveink segítségével interneten keresztül (akár otthon, akár útközben is) megismerheti, hogy jelenlegi fizikai és lelki állapota, életmódja és családi öröksége hogyan befolyásolja egészségét. Az Eredmények megismerését követően személyre szabott tanácsokat kaphat az Egészségtervben, ezekről bővebb információt is megtudhat a Tudástár cikkeit olvasva.

 

Forrás: weborvos.hu

Fotó: 123f.com

 

Kövessen bennünket a közösségi hálón is!

Kapcsolódó cikkek
A lelki egészség világnapja - október 10.
A lelki betegeket érintő előítéletekkel szemben, ha megfelelő támaszt, szeretetet és lelki támogatást kapnak a kórházi, illetve gyógyszeres kezelés mellett, ezek az emberek...
Mikor egészség, mikortól betegség?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem pusztán a betegségek hiánya. Ki számít...
Mentsük, amíg menthető!
Nincs olyan ember, akinek az egészsége ne lenne fontos, ám az egészség tudatos megőrzésére kevesen fordítanak figyelmet, így – sajnos – sokszor már csak későn kapunk...