*: A lecsót mi magunk is megfőzhetjük zöldpaprika, paradicsom és vöröshagyma segítségével (kb. 1 kisebb paradicsom és 1 közepes darab zöldpaprika, illetve ízlés szerinti mennyiségű vöröshagyma felhasználásával).
A megtisztított, megmosott, rózsáira szedett karfiolt, forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A darált pulykahúst hozzákeverjük a meleg vízbe beáztatott, majd kicsavart zabpelyhet, és az olaj, az apróra vágott vöröshagyma, a lecsó, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. A rizst sós vízben megfőzzük vagy kevés olajon megpároljuk, majd rásimítjuk a karfiolra. A rizsre terítjük a húst, végül az egészet a maradék karfiollal takarjuk be. Tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.