Új alkalmazás segíti a véradást

Folyamatosan ad információt az aktuális véradó helyekről a Magyar Vöröskereszt új ingyenesen letölthető mobilapplikációja.
2015. 02. 05.

Egy új mobilalkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhatunk a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradások időpontjáról és helyszínéről. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb véradóhelyszínt. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, de hamarosan elérhető az Apple Store-ban is.

 

Az applikációval nem csupán feltérképezhetjük a véradási lehetőségeket, de egy játékos kérdőíven keresztül megtudhatjuk azt is, hogy adhatunk-e vért. Emellett a legfrissebb, véradással kapcsolatos hírek is elérhetőek az alkalmazáson belül, valamint a saját véradásunkkal kapcsolatos információinkat is megoszthatjuk másokkal a közösségi oldalakon.

 

„A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervezi a véradásokat Magyarországon. Az elmúlt 76 évben mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a véradók igényeit, a nemzetközi és hazai trendeket figyelembe véve szólítsuk meg véradóinkat. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szervezünk. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint véradóink leginkább az interneten tájékozódnak a lehetséges véradóhelyszínekről és időpontokról. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a megújult weboldalunkat minden platformon (számítógép, okostelefon, táblagép) könnyedén tudják böngészni a véradók. Az alkalmazásnak hála a véradóink még személyre szabottabban és kényelmesebben válogathatnak a havi közel ezer véradóeseményünk közül” – hívta fel a figyelmet Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

 

Android – Google Play
Windows Phone

AppStore

 

Forrás: http://www.veradas.hu

Kapcsolódó cikkek
A véradás napja - június 14.
10 éve június 14-e a véradók világnapja. Idén az „Adj vért annak, aki életet ad!” a szlogenje a világnapnak.
A véradók napja - november 27.
1988 óta ezen a napon ünnepeljünk hazánkban a véradók napját, annak emlékére, hogy először 1954. november 27-én adtak át kitüntetéseket véradásért. A véradással...
A Preventissimóról
13 pontban összefoglaltuk röviden a Preventissimóval kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat.