Teljes kiőrlésű tortilla mozzarellával, friss zöldségekkel

A nagy élelmirost-tartalmú gabonafélék, mint például a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, péksütemények, tészták, illetve a barnarizs rendszeres fogyasztása összefüggést mutat az inzulinérzékenység javulásával, ezáltal a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is csökkenti. Bemutatunk egy egyszerű receptet,amelyben teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla vagy pita az alap.
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit Lektor: Dr. Palik Éva 2014-07-25

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • natúr joghurt 50 ml
  • jégsaláta 50 g
  • mozzarella sajt 40 g
  • uborka 25 g
  • paradicsom 25 g
  • tabasco szósz (vagy piros arany) 10 g
  • teljes kiőrlésű tortilla 1 közepes darab
  • só 1 csipet
  • friss bazsalikom 1 csipet
  • szárított oregánó 1 csipet

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk és a sajttal együtt felkockázzuk. A joghurtot összekeverjük a sóval, oregánóval, bazsalikommal. A tortilla lapot megtöltjük a zöldségekkel és a sajttal, majd meglocsoljuk a fűszeres joghurttal és a tabasco szósszal vagy a piros arannyal (de ezt a joghurtba is belekeverhetjük). Majd felcsavarjuk és tálaljuk. Ízlés szerint kissé meg is melegíthetjük.

Tortilla helyett teljes kiőrlésű lisztből készült pitával is elkészíthető.

Tápérték-információ 1 személyre:

  • Energia: 339 kcal
  • Fehérje: 17,5 g
  • Szénhidrát: 40 g
  • Zsír: 12 g
  • Élelmi rost: 5,5 g
  • Koleszterin: 37,5 mg