A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A megtisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra vágjuk (vagy használhatunk mélyfagyasztott, darabolt zöldbabot is). Forró, sós vízben 15-18 perc alatt félpuhára főzzük. Fél dl főzővizet tegyünk félre. A megtisztított gombát szeleteljük fel. 5 percig - barnulásig - pirítsuk a gombát az olaj felén. Fűszerezzük az oregánóval és a sóval. A gomba levet enged, ezért külön víz hozzáadása nem szükséges. Ebből a léből is megőrizhetünk egy keveset, amelyet majd a főzővízzel a joghurtos mártáshoz öntünk. A megtisztított paprikát és a paradicsomokat is kockázzuk fel. A paprikát, paradicsomot keverjük össze a tésztával és a zöldbabos gombával.
A sajtot szeleteljük fel. A leöblített bazsalikomot vágjuk apróra. A joghurtot keverjük össze a főzővízzel, a gomba levével, a maradék olajjal, az almaecettel, a kakukkfűvel, a sóval és a bazsalikommal. Keverjük a tésztasalátához és szórjuk a tetejére a sajtot. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.