Körtés-mandulás joghurt feketecsokoládé-reszelékkel

A fekete csokoládé és a kakaó nagy mennyiségben tartalmazza a többek között a szív és az erek számára jótékony hatású flavonoidokat (flavonolokat), ezáltal összefüggésbe hozták a vérnyomáscsökkentéssel, a csökkent inzulinérzékenység javításával, az LDL-koleszterinszint és a gyulladások csökkentésével, valamint felmerült az agyi és kognitív működésekben betöltött lehetséges szerepe is. Az alábbi finom recept egy ötlet a számtalan felhasználási lehetőség közül.
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit Lektor: Dr. Palik Éva 2014-07-28

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • natúr joghurt 125 ml (1 doboz)
  • mandula, szeletelt 10 g
  • körte 1/2 kisebb darab
  • étcsokoládé (60% feletti kakaótartalommal) 20 g

Elkészítés:

A körtét reszeljük le vagy kockázzuk fel és az apróra szeletelt mandulával együtt adjuk hozzá a joghurthoz. Végül reszeljük le a csokoládét és azt is keverjük hozzá a joghurthoz.


Tápérték-információ 1 személyre:

  • Energia: 280 kcal
  • Fehérje: 10,7 g
  • Szénhidrát: 28 g
  • Zsír: 13,4 g
  • Koleszterin: 7,5 mg
  • Élelmi rost: 2,6 g
Kapcsolódó cikkek
Az édességek és cukor szerepe és beépítése az... Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes... Szerző: 2013-10-01 A demencia kockázati és védőtényezői A demencia kialakulásában feltehetően szerepet játszó tényezőkről olvashat az alábbiakban. Szerző: 2013-10-01 A demencia és a szénhidrátbevitel kapcsolata Az időskor gyakori, de nem szükséges velejárója a demencia. A már kialakult betegség gyógyszerekkel karbantartható, a romlás lassítható, de az emlékezeti, gondolkodási... Szerző: 2014-03-18 Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére,... Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő... Szerző: 2014-03-18 A szénhidrátok szerepe a táplálkozásban A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek széles választékában megtalálhatóak, ami már magában... Szerző: 2013-10-04 A polifenolok egészségre gyakorolt hatásai A különböző növényekben több mint nyolcezerféle polifenolt ismerünk. Szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak, mennyiségük és szerkezeti felépítésük... Szerző: 2013-10-04 Tej, tejtermékek szerepe és beépítése az egészséges... A tej és tejtermékek a gyermekek növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlen élelmiszerként élnek a köztudatban jelentős kalciumtartalmuk miatt. További előnyük,... Szerző: 2013-10-03